Bouwkundige keuringen


Bent u van plan om een bestaande woning te kopen? Laat dan een bouwkundige keuring uitvoeren. Zo krijgt u zekerheid over de bouwkundige kwaliteit van een gebouw, eventuele gebreken en toekomstige onderhoudskosten. Heeft u een nieuwbouwhuis gekocht of uw bestaande woning verbouwd, laat dan een opleveringskeuring doen waarbij we de woning kritisch nalopen bij oplevering.

 

Werkwijze keuring
Stap 1: Keuring aanvragen

 • Vraag op onze website direct een keuring aan. Hierbij vragen we om o.a. het adres van de te keuren woning, het aantal m3 en uw contactgegevens. Deze gegevens hebben wij nodig om de prijs van de bouwkundige keuring vast te kunnen stellen en een afspraak te kunnen plannen. Stem met de verkopende partij af op welke dag en tijd de keuring plaats kan vinden. Het is van belang dat zowel u als de makelaar en/of verkopende partij aanwezig kan zijn, zodat er toegang is tot de woning. Wij leveren binnen 24 uur na aanvraag een definitieve prijsopgave bij u aan. Gaat u hiermee akkoord, dan hebben we telefonisch contact om een afspraak te plannen.

 

Stap 2: Bouwkundige keuring
Op de afgesproken datum en tijd ontmoeten wij u voor de woning. U kunt op dat moment nog eventuele extra aandachtspunten aan ons doorgeven. Vervolgens doen we samen met u een ronde door het huis en kunt u al uw vragen stellen. Na de keuring delen we alvast de eerste bevindingen.

De bouwkundige keuring bestaat uit:

 • Het inspecteren van de gehele woning, zowel binnen als buiten.

 1. ✓ Dak in- en exterieur
  ✓ Schoorsteen
  ✓ Dakkapellen en dakramen
  ✓ Goten en afvoeren
  ✓ Gevels en kozijnen
  ✓ Kruipruimten, kelder en funderingen
  ✓ Vloeren, wanden en plafonds
 2. ✓ Het eventueel verrichten van vochtmetingen.

 

Stap 3: Bouwkundig rapport
Binnen twee werkdagen na de keuring ontvangt u van ons per e-mail het uitgewerkte bouwkundig rapport. We zorgen voor een meer dan compleet keuringsrapport dat begrijpelijk geschreven is. In het uitgewerkt bouwkundig rapport vermelden wij de:

 1. ✓ Directe kosten
  ✓ Kosten op termijn
  ✓ Verbeterkosten

 

Kosten bouwkundige keuring

Woningen / Appartement tot 275 m³

€250,- incl. BTW

Keuring uitgebreid 275 - 750 m³

€300,- incl. BTW

Keuring uitgebreid 750 - 1000 m³

€350,- incl. BTW

Keuring uitgebreid 1000 - 1250 m³

€400,- incl. BTW

Keuring boven de 1250 m³

Op aanvraag